Jeroen en Sandra van Veen

The Best of Einaudi - Nieuwe Kerk, Zierikzee

zondag 13 maart 2016 15:00 - 17:00
Deuren open
14:00 - 20:30
Locatie
Nieuwe Kerk, Zierikzee
Genre
klassiek concert
Beschrijving
De internationaal vermaarde sterpianisten Sandra en Jeroen van Veen spelen een avondvullend programma met werken van de beroemde Italiaanse componist Ludovico Einaudi. Zijn muziek werd onder meer bekend door zijn soundtracks in de film Intouchables (2011). Zijn minimalistisch aandoende muziek is nauw verwant aan popmuziek en begeeft zich daarmee op een bijzonder gebied.  

Inmiddels heeft de muziek van Einaudi al vele harten gestolen en staat zijn muziek hoog in de hitlijsten. Pianoduo Sandra & Jeroen van Veen speelt in de voorstelling The best of Einaudi werken voor één piano, soms aangevuld met een of meer extra keyboards. Ritmische en opzwepende muziek wordt afgewisseld met langzame rustgevende klanken om bij weg te dromen. Sandra en Jeroen namen alle 91 pianowerken van Einaudi op voor Brilliant Classics. Deze cd met de naam Waves stond in 2014 drie maanden in de top 20 van Duitsland en hun dubbelcd staat hoog in de iTunes-hitlijsten. Ze brachten deze muziek ook uit op vinyl. Critici zeggen dat het geen klassieke muziek is, maar wat is het dan wel? Oordeel zelf en kom naar het theater voor 'The Best of Einaudi'.

Sandra van Veen heeft naast haar concertleven en vele cd-opnames een drukbezochte lespraktijk, waarin zij gespecialiseerd lesgeeft aan onder anderen zeer jonge kinderen, hoogbegaafde kinderen en kinderen met autisme. 

Jeroen van Veen heeft meer dan honderd cd?s opgenomen in binnen- en buitenland, in onder meer de Abbey Road Studio te Londen. Deze sterpianist heeft niet alleen alle pianowerken van Simeon ten Holt op de plaat gezet, ook nam hij alles op van Philip Glass, Yiruma, Simeon ten Holt en Arvo Pärt.

Let op! Dit is een ligconcert, dus neem uw matrasje, matje of zitzak mee. Er is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. 

Over The best of Einaudi schreef:
Klassieke zaken: 'Meesterlijk gespeelde trancemuziek.'
En over Einaudi
DWDD: 'Hij heeft een eigen stijl die invloeden bevat van wereldmuziek, rock en elektronica.'Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden